Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
Харчова промисловість переробляє продукти рослинництва, тваринництва або рибальства в харчові продукти та напої для споживання людьми чи тваринами, включаючи також виробництво різних проміжних продуктів, що не є безпосередньо харчовими. Результатом цієї діяльності часто є супутні продукти вищої або меншої цінності (наприклад, шкури як продукт боєнь або макуха, як продукт олійного виробництва).
Виробництво харчових продуктів групується за напрямками: виробництво м'ясної, рибної продукції, перероблення фруктів та овочів, виробництво жирів, молочної продукції, перероблення зерна, виробництво кормів для тварин, напоїв та інших харчових продуктів, виробів з тютюну.
Виробництво може здійснюватися самостійно, а також на користь третіх осіб, зокрема, приватний забій худоби.
Переробними вважаються підприємства, які торгують власною продукцією у власному магазині (наприклад, хлібопекарні, кондитерські, ковбасні лавки тощо).
Проте, якщо перероблення є мінімальним (м'ясні, рибні лавки тощо), то підприємство відноситься до секції G “Торгівля; ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку”.
Перероблення відходів боєнь для виробництва корму для тварин віднесене до групи 15.7.
Перероблення відходів харчових продуктів, напоїв і тютюну у вторинну сировину віднесене до класу 37.20.
Знищення відходів харчових продуктів, напоїв і тютюну віднесене до розділу 90.